2min

Tags in dit artikel

, , ,

AllThingsD heeft met verschillende Microsoft-medewerkers gepraat en geeft op basis van die gesprekken aan dat de meesten van hen graag een nieuwe CEO willen zien voor het einde van 2013. "Iedereen wacht op het besluit."

Eind augustus heeft Steve Ballmer aangegeven te stoppen als CEO van Microsoft. Sindsdien is een intern comité, bestaand uit onder andere oprichter Bill Gates, op zoek naar een geschikte opvolger voor Ballmer. Het is nu eind december en het gebrek aan duidelijkheid over de nieuwe CEO maakt veel Microsoft-medewerkers erg nerveus, wordt aangegeven.

AllThingsD geeft aan dat het met een groot aantal Microsoft medewerkers heeft gesproken en weet te melden dat het grootste gedeelte hiervan graag voor het einde van 2013 duidelijkheid over de nieuwe CEO zou willen hebben. Een anonieme manager van Microsoft geeft aan: "Iedereen wacht op het besluit. Ondanks het feit dat we eigenlijk bezig zouden moeten zijn met het uitvoeren van het nieuwe Microsoft-plan van Ballmer, is iedereen op dit moment bezig met het afwachten van wat er gaat gebeuren."

Op dit moment is Ballmer echter nog actief bij Microsoft. Volgens het rapport van AllThingsD is de topman nog geregeld aanwezig bij vergaderingen van Microsoft-teamleden, alsof hij nog lang belangen zal hebben bij de beslissingen die daar gemaakt worden. Zo was Ballmer aanwezig bij een vergadering over de toekomst van Windows 8 en had hij het bij een andere vergadering over de mogelijkheid voor Microsoft om een PC te maken, speciaal voor gamers. Ook zou de topman bij een vergadering gehuild hebben omdat hij weggaat bij Microsoft. Dit gebeurde al eerder tijdens de laatste bedrijfsbijeenkomst van Ballmer.

Tot voor kort was er sprake van dat Ford’s CEO Alan Mulally een grote kanshebber zou zijn op de vacante baan bij Microsoft, maar volgens bronnen is hij inmiddels niet meer de voornaamste kandidaat. Op dit moment gaan de geruchten dat mensen als Microsoft’s eigen Satya Nadella en Tony Bates een goede kans maken. Ook Nokia’s ex-CEO Stephen Elop zou nog kans maken.