1 min

Tags in dit artikel

,

Het is gebleken dat Apple weer twee kleine bedrijven heeft overgenomen. Hoewel het Amerikaanse bedrijf op een gigantische berg geld zit, blijven echt grote overnames voorlopig toch uit. Het gaat in dit geval om BroadMap en Catch, welke respectievelijk een kaarten- en notitie-dienst hebben ontwikkeld.

Apple neemt jaarlijks meerdere kleine bedrijven over, maar maakt hierover zelden iets bekend. De overnames betekenen vaak ook het einde voor de diensten van de desbetreffende bedrijven, het is Apple vaak vooral te doen om kennis, patenten en werknemers. Deze zaken worden gebruikt voor Apple’s eigen diensten en producten.

BroadMap is een bedrijf dat zich bezighield met het ontwikkelen van een systeem om geografische informatie te verzamelen. Dit systeem is bedoeld voor bedrijven. Catch maakte een multiplatform-app voor het vastleggen van notities, maar sloot vier maanden geleden zonder bericht de deuren. Nu wordt duidelijk dat dit het gevolg was van een overname door Apple.

Het nieuws kwam in eerste instantie naar buiten via 9to5Mac, dat zich baseerde op wijzigingen in de LinkedIn-profielen van werknemers van zowel BroadMap als Catch, later bevestigde Apple de overname tegenover All Things D. Het is onduidelijk hoeveel betaald is voor de bedrijven.