1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Volgens The Wall Street Journal zal Google tijdens de CES 2014 een samenwerking met Audi gaan aankondigen. Volgens bronnen gaat het om een Android-entertainmentsysteem dat direct in de auto gebouwd is in plaats van in je smartphone.

Google gaat tijdens de CES 2014 die volgende week zal plaatsvinden een samenwerking met Audi aankondigen, dat geeft The Wall Street Journal aan. De zoekgigant zou een entertainmentsysteem gaan maken voor Audi dat gebruikmaakt van Android. Ook NVIDIA zal een rol spelen in de ontwikkeling van het systeem.

Het ingebouwde Android-entertainment systeem zal gebruikt worden voor navigatie-, entertainment- en communicatie-functies. Deze functies zullen hetzelfde zijn als die van een Android-mobiele apparaat. Audi had eerder al aangekondigd LTE-connectiviteit toe te gaan voegen aan een aantal modellen van het merk.

Ook Apple maakt stappen om iOS beschikbaar te maken in auto’s. Het bedrijf heeft een nieuwe functie toegevoegd aan iOS 7 (review) waardoor een apparaat direct aangesloten kan worden op de auto. Hierdoor zouden functies van het besturingssysteem van Apple geïntegreerd worden in de auto. De eerste auto’s die deze functie ondersteunen zullen onder andere afkomstig zijn van Ferrari en zullen in de loop van 2014 op de markt komen.