2min

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung heeft tijdens een persconferentie voorafgaande aan de CES-beurs een aantal tablets gepresenteerd die een nieuw Pro-predikaat dragen. Er zijn qua formaat drie varianten van de Galaxy Tab Pro aangekondigd, naast een Galaxy Note Pro.

Gisteren lekten al specificaties en afbeeldingen van de Samsung-tablets uit en de verrassing was er daarom ook al wel af. Maar er bleven nog zaken onbekend, zoals wat voor innovaties Samsung doorvoert op het gebied van software en hoe duur de tablets zullen zijn.

Opvallend is de schermgrootte van 12,2 inch waar Samsung voor gaat met twee modellen. Zowel de Galaxy Tab Pro 12.2 als de Galaxy Note Pro 12.2 zijn voorzien van deze schermgrootte, hoewel ook de Galaxy Tab Pro 8.4 en Galaxy Tab Pro 10.1 zijn voorzien van een WQXGA-schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels. Samsung meldt dat de grote schermen vooral van pas komen bij het bekijken van Full HD-video’s en tijdens het doornemen van veel informatie.

Met de software Magazine UX biedt Samsung een Flipboard-variant waarin de content vanuit je sociale media en favoriete websites wordt weergegeven in het uiterlijk van een tijdschrift. Met Quad View kan de gebruiker maximaal vier applicaties tegelijk op het scherm tonen, een app kan ook meerdere malen worden geopend. Samsung voorziet de tablets tevens van Hancom Office, een suite voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties.

De Samsung Galaxy Note Pro 12.2 is natuurlijk ook voorzien van de S Pen, een drukgevoelige stylus. Samsung levert aanvullende applicaties zoals Action Memo, Scrapbook, Screen Write en S Finder mee om het maximale uit de pen te halen.

Prijzen & beschikbaarheid

Samsung meldt in een persbericht dat de nieuwe tablets in het eerste kwartaal van 2014 beschikbaar komen in Europa.

Type Capaciteit Connectiviteit Prijs
Galaxy Tab Pro 8.4 16GB
16GB
WiFi
WiFi + 4G
€ 389,-
€ 519,-
Galaxy Tab Pro 10.1 16GB
16GB
WiFi
WiFi + 4G
€ 479,-
€ 609,-
Galaxy Tab Pro 12.2 32GB WiFi € 649,-
Galaxy Note Pro 12.2 32GB WiFi € 749,-