1 min

Het aanbod van toestellen in een Google Play Edition is uitgebreid met de Moto G. Een toestel in een dergelijke uitvoering draait geen extra skin bovenop het mobiele besturingssysteem Android en krijgt daardoor doorgaans snel updates als een nieuwe Android-versie verschijnt.

Hoewel de Moto G van fabrikant Motorola al draait op een minimaal aangepast versie van het mobiele besturingssysteem Android, is deze sinds gisteren ook in een Google Play Edition uitgebracht. Dit betekent dat dit toestel in sommige landen in de Play Store te verkrijgen is en mogelijk sneller updates zal ontvangen voor Google’s mobiele besturingssysteem.

In de Verenigde Staten is de Play Edition van de Moto G te verkrijgen voor een bedrag van 179 dollar, omgerekend zo’n 131 euro. Voorheen was het toestel aldaar enkel te verkrijgen op contractbasis. Afgelopen december werden de Sony Xperia Z Ultra (review) en de LG G Pad 8.3 (review) al in een Google Play-editie uitgebracht.

De Moto G is in de Benelux niet via de Play Store te verkrijgen, net als andere toestellen. Het is niet bekend of dit later alsnog zal gebeuren. Het toestel is wel buiten de Play Store om te verkrijgen. De Moto G is uitgerust met een Snapdragon 400-chipset die tikt op 1,2 GHz en wordt ondersteund door 1GB aan werkgeheugen. Begin deze week werd bekend dat de Europese versie van dit toestel een update zou krijgen naar Android 4.4.2 KitKat (review).