1 min

Het gebruik van Windows XP kan wat betreft Microsoft niet meer. De ondersteuningsperiode loopt bijna af en vanaf dan hebben schrijvers van malafide software vrij spel, want nieuwe lekken worden niet meer gedicht. Om gebruikers hierop attent te maken zal Microsoft ervoor zorgen dat er pop-ups met een waarschuwing worden getoond.

Hoewel we al regelmatig hebben geschreven over het aflopen van de ondersteuning, zal nog lang niet iedereen daarvan op de hoogte zijn. Daar is Microsoft zich ook van bewust en daarom heeft de softwaregigant nu bekendgemaakt dat het een nieuwe methode gaat inzetten om gebruikers te waarschuwen.


Met behulp van pop-ups met waarschuwingen moeten Windows XP-gebruikers vanaf 8 maart worden aangespoord om een update uit te voeren. De ondersteuning van Windows XP loopt nog tot 8 april aanstaande en dan is het wat Microsoft betreft tijd om het 12-jarige Windows XP ten grave te dragen. Microsoft geeft gebruikers wel de mogelijkheid om de pop-up niet meer weer te geven, hiervoor moet een vinkje worden gezet.

Mocht je nou niet weten of je Windows XP draait, dan kan je dat op deze website nagaan.

Gegevens overzetten

Ook komt de softwaregigant met een gratis programma om gegevens over te zetten van een oude naar een nieuwe PC waarop Windows 7 of hoger actief is. Het gaat om PCmover Professional van Laplink. Met dit programma kunnen bestanden, muziek, video’s, e-mails, gebruikersprofielen en instellingen worden overgezet.