1 min

Microsoft maakte onlangs bekend dat er verschillende nieuwe partners voor het Windows Phone-programma zijn. In ieder geval twee van die partners gingen pas overstag toen Microsoft de licentiekosten voor Windows Phone volledig schrapte.

Volgens Times of India heeft Microsoft de Indiase fabrikanten Karbonn en Lava over de streep getrokken door de licentiekosten te laten varen. Voor zover bekend ontvangt Microsoft van andere fabrikanten momenteel 5 tot 15 dollar per verkocht apparaat met Windows Phone.

Of die afspraken behouden blijven is natuurlijk de grote vraag. Het is ook mogelijk dat Microsoft de licentiekosten enkel onder een bepaalde verkoopprijs niet zal rekenen.

Beide Indiase fabrikanten maakten momenteen low-end Android-apparaten en weigerden licentiegelden op te hoesten om ook Windows Phone te ondersteunen. Karbonn bevestigde dat het een smartphone met Android én Windows Phone op de markt brengt.

De licentiekosten van Windows zouden ook omlaag gaan in sommige gevallen. De softwaregigant probeert op deze manier beter te concurreren met de Chromebooks van Google.