1 min

Tags in dit artikel

, ,

LG heeft een LED-lamp ontwikkeld die speciaal bedoeld is om te gebruiken in combinatie met een smartphone. De Smart Bulb kan bijvoorbeeld gaan knipperen wanneer de smartphone een bericht ontvangen heeft.

De Smart Bulb kan gekoppeld worden aan een smartphone met Android of iOS, de verbinding kan via Bluetooth of WiFi tot stand komen. LG meldt dat de lamp een levensduur van tien jaar heeft, bij een gebruik van 5 uur per dag.

Gebruikers kunnen verschillende timers instellen en ook de helderheid is aan te passen. In een feestmode kan de lamp de helderheid en lichtkleur aanpassen aan de hand van de maat van de muziek die via de gekoppelde smartphone wordt afgespeeld. Deze feestmode werkt momenteel alleen op Android.

Met behulp van een speciale mode kunnen bewoners hun huis ook beveiligen met de Smart Bulb. De lamp laat het lijken alsof er mensen thuis zijn, terwijl dat niet het geval is.

De Smart Bulb zal binnenkort in Korea worden uitgebracht voor omgerekend 23,55 euro. Over een internationale lancering is vooralsnog geen duidelijkheid.