1 min

Consumenten kunnen voortaan gratis gebruikmaken van Microsoft’s Office-apps voor Android en de iPhone. Voorheen was een Office 365-abonnement vereist. Microsoft belooft ook een volledige Office-suite naar Android uit te rollen.

Met het weggeven van Office voor mobiele apparaten hoopt Microsoft waarschijnlijk meer gebruikers te overtuigen om alsnog een abonnement aan te schaffen, of op een groter scherm aan de slag te gaan. Het wijzigen van een Excel-document op een smartphone-scherm klinkt niet al te aantrekkelijk.

Microsoft lanceerde gisteren Office voor de iPad. Deze applicatie is in staat om Excel-, PowerPoint- en Word-documenten weer te geven. Voor het aanmaken en aanpassen van documenten is een Office 365-licentie vereist.

De gratis Office-apps voor Android en de iPhone zijn enkel bedoeld voor thuisgebruik. Voor zakelijk gebruik lijkt een Office 365-abonnement nog steeds vereist, maar hoe Microsoft dat wil waarborgen is geheel onduidelijk.

Office voor Android-tablets

De iPad-versie van Office is gisteren aangekondigd, maar vooralsnog staan gebruikers met een Android-tablet in de kou. Microsoft belooft echter binnenkort ook een tabletversie voor Android uit te rollen. Het lijkt aannemelijk dat daarvoor een Office 365-abonnement benodigd is.

Office voor Android is gratis te downloaden vanuit Google Play, de iPhone-versie download je uit de App Store.