1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De afgelopen dagen hebben zowel Microsoft als Sony de verkoopcijfers van hun nieuwe spelcomputers gepubliceerd. Daaruit valt op te maken dat Sony de leiding ten opzichte van Microsoft verder heeft weten uit te bouwen, ondanks de komst van een exclusieve topgame voor de Xbox One.

Ondanks dat Titanfall (review) voor de Xbox One zijn opwachting maakte en bovendien in maart de bestverkochte game werd volgens NPD, weet Sony de voorsprong op Microsoft uit te breiden.

Sony maakte deze week bekend 7 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht te hebben, Microsoft heeft 5 miljoen Xbox One’s verscheept. Hierbij spreekt Sony over de verkoop aan consumenten, Microsoft noemt het aantal verscheepte exemplaren, waardoor het verschil in werkelijkheid nog groter kan zijn.

Sony heeft in de eerste maanden na de lancering van de spelcomputers dus een aanzienlijke voorsprong weten op te bouwen. Daarbij moet opgemerkt worden dat de Xbox One momenteel in dertien landen officieel in de verkoop is terwijl de PlayStation 4 al in 72 landen verkrijgbaar is. Sony kan op zijn beurt door leveringsproblemen niet aan de vraag voldoen en verkoopt zodoende elk exemplaar dat in de winkels belandt.

In feite zijn zowel Microsoft en Sony in bepaalde opzichten aan de winnende hand. De Xbox One verkoopt 60 procent beter dan zijn voorganger in dezelfde fase.