1 min

Momenteel is Apple volgens bronnen van Re/code druk op zoek naar nieuwe werknemers die aan de slag kunnen gaan met de ontwikkeling van een nieuw betaalplatform voor het bedrijf. Gebruikers zouden met dit platform in winkels kunnen betalen met hun iPhone.

Apple heeft verschillende sollicitaties met hooggeplaatste mensen uit de betalingsindustrie gevoerd, melden twee afzonderlijke bronnen. De mensen die aan de hand van deze sollicitaties aangenomen worden zullen binnen het bedrijf aan de slag gaan met een betalingsplatform. Een van de bronnen geeft aan dat Apple "zeer serieuze intenties" voor het eigen betaalplatform heeft.

Het is nog onduidelijk wat voor platform Apple in gedachten heeft. Wel lijkt het een gegeven dat gebruik wordt gemaakt van de betalingsgegevens die al aan het Apple ID van gebruikers zijn gekoppeld. Apple heeft al een database met 600 miljoen Apple ID’s waaraan een creditcard of andere betalingsmethode is gekoppeld.

Voor de verbinding met terminals lijkt de Bluetooth Low Energy-standaard de meest voorname kandidaat. iPhones zijn niet voorzien van een NFC-chip, in tegenstelling tot veel Android- en Windows Phone-toestellen. De verificatie van de betalingen zal uiteraard via de Touch ID-sensor verlopen, vooralsnog is enkel de iPhone 5S (review) hiervan voorzien. Overige toestellen zullen worden buitengesloten of voorzien van een andere verificatiemethode.

Omdat Apple onlangs bezig is geweest met sollicitaties, lijkt het twijfelachtig dat de betalingsdienst al met iOS 8 zal worden geïntroduceerd.