1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft gisteren een kleine update voor iOS uitgebracht waarmee het versienummer wordt verhoogd naar iOS 7.1.1. De update is van kleine omvang en moet een aantal problemen oplossen, bijvoorbeeld met Touch ID-scanners die buiten werking raakten door de laatste update.

Het grootste gedeelte van de update naar iOS 7.1.1 richt zich op de verbetering van de Touch ID-sensor. De update moet meer precisie brengen. Opvallend genoeg was dat ook al het geval met de update naar iOS 7.1, toen kwamen er echter ook meldingen van gebruikers die kampten met een totaal onbruikbare sensor. Het is onduidelijk of dit probleem is opgelost.

Ook wordt een probleem met toetsenborden die via bluetooth worden aangesloten opgelost. Het toetsenbord van iOS zelf zou bovendien beter reageren op aanrakingen.

iOS 7.1.1 is beschikbaar voor alle apparaten die ook konden updaten naar iOS 7. Het gaat om de iPad 2, iPhone 4 en de vijfde generatie van de iPod touch of nieuwer. De update is te downloaden vanuit de Instellingen-app.