2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple’s CEO heeft enigszins uitgehaald naar andere grote technologiemerken die zijn begonnen met de verkoop in nieuwe productcategorieën, bijvoorbeeld wearables. Tim Cook vindt het niet belangrijk om de eerste te zijn, maar om goede producten te leveren. De wearables van andere merken worden over het algemeen met weinig enthousiasme ontvangen vanwege de kwaliteit.

Cook belooft dat er Apple-producten in nieuwe categorieën aan zitten te komen. Hij benadrukt echter dat het voor Apple nooit het doel is geweest of zal zijn om de eerste te zijn. Investeerders worden dus ook tot kalmte gemaand door de topman. Het kost Apple nou eenmaal veel tijd om nieuwe producten te maken, omdat het bedrijf alle details tot in de puntjes wil uitwerken.

"Het belangrijke voor ons is om te focussen op de dingen die we het beste doen, wat de consument ook van ons is gaan verwachten. We zijn op de achtergrond bezig met nieuwe dingen, maar we zijn nog niet klaar om iets te laten zien. We werken aan geweldige innovaties waar ik echt erg trots op ben en erg enthousiast van word."

"Het is belangrijker voor ons om een goed product te lanceren dan de eerste te zijn," waarmee Cook waarschijnlijk doelt op partijen als Samsung. Het Koreaanse bedrijf heeft weinig succes gehad met de Galaxy Gear (review) en kreeg commentaar op zaken als het ontwerp en de functionaliteit. "Er zijn in mijn opinie zoveel voorbeelden van producten waarbij het overduidelijk doel is geweest om de eerste op de markt te zijn. Consumenten interesseert dat niet, of in ieder geval niet onze klanten."