1 min

Tags in dit artikel

, ,

Inmiddels heeft Facebook meer dan een miljard gebruikers die het sociale netwerk met een mobiel apparaat benaderen. Het precieze aantal zit volgens de meest recente kwartaalcijfers op 1,01 miljard mensen die het mobiele platform gebruiken.

Uit de kwartaalcijfers van Facebook blijkt dat er nu 1,01 miljard actieve mobiele gebruikers op het sociale netwerk Facebook zitten. CEO Mark Zuckerberg gaf eind maart al aan dat de mijlpaal van 1 miljard mobiele gebruikers bereikt was. In vergelijking met een jaar eerder is er sprake van een toename van 34 procent. Het aantal actieve desktopgebruikers zit op 1,28 miljard mensen, wat een toename van 15 procent is.

Facebook heeft er de afgelopen jaren veel aan gedaan om het mobiele platform aantrekkelijker te maken, de inzet blijkt zich nu uit te betalen. Naar verwachting komt het sociale netwerk binnenkort ook met een eigen advertentieplatform op de proppen, daarbij zal ongetwijfeld veel aandacht zijn besteed aan het mobiele platform.

Facebook’s omzet bedroeg 2,5 miljard dollar, waarvan 642 miljoen dollar winst. Een jaar geleden noteerde het sociale netwerk 219 miljoen dollar winst. De inkomsten vanuit advertenties steeg in vergelijking met een jaar eerder met 82 procent, waarvan 59 procent afkomstig is vanuit het mobiele platform.