1 min

Vic Gundotra heeft bekendgemaakt per direct te stoppen als werknemer van Google. Gundotra was acht jaar werkzaam bij de zoekgigant en wordt onder andere gezien als de man achter het sociale netwerk Google+.

Er verschenen eerder deze week plots berichten over het vertrek van Gundotra, wie het naar verluidt niet eens kon worden met Google’s bestuur. Wat het meningsverschil betreft is niet bekend. Gundotra maakte zijn vertrek toepasselijk genoeg bekend via Google+, het netwerk dat hij vanaf de grond opbouwde voor het Amerikaanse bedrijf.

Gundotra wordt door CEO Larry Page bedankt voor zijn werk aan Google+, maar ook zijn werkzaamheden aan turn-by-turn-navigatie in Google Maps en het verbeteren van relaties met ontwikkelaars worden geroemd.

Gundotra’s werkzaamheden voor Google+ worden overgenomen door David Besbris, de vice-president van de ontwikkelingsafdeling. In het verleden is Gundotra onder andere zestien jaar werkzaam geweest als een algemeen directeur bij Microsoft. Het is nog onduidelijk wat Gundotra nu gaat doen.