1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit een jaarlijks onderzoek van Internet Retailer blijkt dat Apple in 2013 alleen Amazon voor zich moest dulden als grootste online winkeliers. Amazon is echter met een ruime afstand de grootste partij.

Apple nam de tweede plaats in beslag en dat is voor het eerst. Amazon heeft al jarenlang de eerste plek in beslag, Staples schaarde zich jarenlang op de tweede stek. Omdat nu ook Apple’s online hardware-verkoop wordt meegeteld, neemt het bedrijf uit Cupertino nu de tweede plaats over. Eerder werden enkel de verkopen uit Apple’s digitale winkels voor apps en muziek geteld.

Amazon’s voorsprong is groot. De overige bedrijven uit de toptien had gezamenlijk minder inkomsten dan Amazon. Wel groeit een deel van de concurrentie procentueel gezien harder dan Amazon. Zo groeide de omzet van Best Buy bijvoorbeeld met 30 procent en Apple maakte een groei van 24 procent door, terwijl Amazon op 20 procent bleef steken.

Internet Retailer heeft overigens enkel online winkeliers met een Amerikaanse oorsprong onderzocht, het Chinese bedrijf Alibaba komt daarom bijvoorbeeld niet in de cijfers terug.