1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

John Quinn, de advocaat die Samsung vertegenwoordigde in de recente rechtszaak tegen Apple, verwacht dat dat bedrijf op korte termijn zal afzien van de juridische zaken tegen Android-fabrikanten. De oorlog tegen die partijen heeft volgens de advocaat een beperkte toekomst.

In de onlangs afgelopen rechtszaak tussen Apple en Samsung werden beide partijen schuldig bevonden voor het schenden van elkaars patenten. Dat kwam Apple op een boete van 158.000 dollar te staan, Samsung moet 119,6 miljoen dollar betalen. Er zit een groot verschil tussen de hoogte van de boetes en Apple is wat dat betreft duidelijk de winnaar in deze zaak, maar het zal niet hetgeen zijn waarop de iPhone-maker hoopte. Het Amerikaanse bedrijf eiste immers 2,2 miljard dollar aan vergoedingen.

"Apple heeft weinig resultaat geboekt terwijl ze honderden miljoenen dollars hebben uitgegeven. lk ben er zeker van dat ze een vredige exit-strategie zoeken. De smartphone-oorlog tegen Android-fabrikanten heeft een vrij beperkte toekomst," zegt Quinn in een interview. "Zelfs Apple en Tim Cook moeten zich nu toch
realiseren dat dit een vruchteloze onderneming is. Volgens mij is iedereen er inmiddels wel moe van. Ze moeten toch een keer tot inkeer komen."

Quinn ziet de meest recente uitspraak als een overwinning voor Samsung: "Apple heeft jarenlang oorlog gevoerd en heeft er geen stuiver mee gewonnen." Opvallend genoeg gaat Samsung ondanks dat standpunt in hoger beroep tegen de uitspraak, in de hoop dat de boete van tafel wordt geveegd.