1 min

Samsung zal de volgende Galaxy Note-smartphone mogelijk wederom uitrusten met een scherm van 5,7 inch. Ditmaal wordt de resolutie echter opgekrikt naar 1440 bij 2560 pixels, ofwel Quad HD.

De aankondiging van de Samsung Galaxy Note 4 wordt pas in september verwacht, maar de geruchten over de phablet rollen al maanden binnen. Zo werd beweerd dat de Galaxy Note 4 voorzien wordt van een flexibel scherm. Nu lijkt nieuwe informatie aan te duiden dat Samsung kiest voor een schermafmeting van 5,7 inch en een Quad HD-resolutie.

Het is wel de vraag of Samsung al in staat is om flexibele schermen met Quad HD-resolutie te produceren. Een flexibel scherm wordt door Samsung gezien als een optie, maar is absoluut geen zekerheid. Het is bovendien opvallend dat Samsung opnieuw voor een scherm van 5,7 inch zou kiezen. Vooralsnog werden de schermen van Galaxy Note-smartphones bij elke nieuwe versie 0,2 inch groter, maar er zijn natuurlijk grenzen.

Samsung kondigt de Galaxy Note 4 waarschijnlijk aan tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Deze beurs vindt plaats van 5 tot 10 september.