1 min

Sony heeft vandaag een nieuwe Xperia-smartphone aangekondigd. De Sony Xperia T3 is voorzien van een quad-core processor en heeft een HD-scherm van 5,3 inch. Het toestel ligt eind juli in de winkels met een adviesprijs van 329 euro.

Het Triluminos-scherm van de Xperia T3 toont een resolutie van 720 bij 1280 pixels op een oppervlak van 5,3 inch. Daarmee komt de pixeldichtheid op 277 pixels per inch. Het rekenwerk wordt geleverd door een Snapdragon-processor met vier rekenkernen en een kloksnelheid van 1,4 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1GB, de opslagruimte van 8GB is via microSD verder uit te breiden.

Om foto’s te schieten heeft de Xperia T3 een camera met een resolutie van 8 megapixel en een flitser, video’s worden opgenomen in Full HD. De camera op de voorzijde heeft een resolutie van 1,1 megapixel. De Xperia T3 beschikt over ondersteuning voor 4G-netwerken.

Het toestel weegt 148 gram en beschikt over een accucapaciteit van 2500 mAh. Zoals je mag verwachten van een nieuwe smartphone is het toestel voorzien van de nieuwste versie van Android.

De Xperia T3 komt eind juli beschikbaar met een adviesprijs van 329 euro, het toestel komt in de kleuren paars, wit en zwart.