1 min

Vandaag heeft Amazon een concurrent voor Spotify en andere muziekstreamingdiensten gelanceerd. Amazon Prime Music is gratis te gebruiken voor mensen met een Prime-abonnement, er worden ook geen advertenties getoond of afgespeeld.

Met Amazon Prime Music richt het online warenhuis zich op het eerste gezicht voornamelijk op het aanbieden van aantrekkelijke afspeellijsten. Deze aanpak zien we bijvoorbeeld ook bij Beats Music dat onlangs is overgenomen door Apple.

Amazon Prime Music heeft een database met meer dan een miljoen muzieknummers, maar lijkt wat dat betreft vooralsnog niet te kunnen concurreren met Spotify. Het lijkt er sowieso op dat de dienst niet direct nieuwe lanceringen kan aanbieden, muziek van Universal Music is in eerste instantie geheel afwezig. Universal Music is ’s werelds grootste platenlabel. Ter vergelijking: Beats Music en Spotify hebben bieden beide meer dan 20 miljoen muzieknummers.

Op termijn wil Amazon op de proppen komen met apps voor Android, iOS, Mac OS X en Windows, voor nu moet men het doen met een web-app. Vooralsnog kunnen mensen uit België en Nederland geen gebruikmaken van Amazon Prime Music, dat in de Verenigde Staten gratis te gebruiken is in combinatie met een Amazon Prime-abonnement dat jaarlijks 99 dollar kost.