1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week heeft Apple een nieuw patent toegewezen gekregen. In het patent wordt beschreven hoe een product met een glazen behuizing kan worden gemaakt. Met zo’n behuizing zou het scherm van een apparaat op de zij- en achterkant kunnen doorlopen.

Het Amerikaanse patentbureau heeft een patentaanvraag van Apple uit 2013 toegekend, waarin wordt beschreven hoe elektronica in een glazen behuizing wordt geplaatst en vervolgens wordt afgesloten. Om de behuizing dun, licht en duurzaam te kunnen maken beschrijft Apple hoe verschillende componenten aan elkaar kunnen worden gesmolten.

Om voor extra stevigheid te zorgen kunnen eventueel extra verstevigingen worden aangebracht. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden op plekken waar uitsparingen in de behuizing worden gemaakt ten behoeve van een microfoon of speaker. Het patent beschrijft tevens allerlei technieken voor het polijsten van oppervlaktes en het verstevigen van het glas.

Het patent beschrijft ook grotere structuren, bijvoorbeeld voor een monitor, voorzien van een standaard van glas. Eventueel kan het glas van een tint worden voorzien om het zicht op de binnenkant te ontnemen indien dat niet gewenst is omdat het bijvoorbeeld lelijk oogt.

Zoals altijd voor patenten geldt is het de vraag of we deze zaken ooit in een product zullen terugzien. Wel is het zo dat Apple veel energie investeert in de productie en toepassing van het zeer sterke materiaal saffier.