1 min

De Nokia Lumia 930 is deze maand in de verkoop gegaan. Een deel van de oplage van het toestel blijkt echter te kampen met een probleem in het scherm, waardoor sommige elementen van Windows Phone een paarse waas over zich hebben. Het probleem is echter eenvoudig op te lossen.

Windows Phone maakt veelvuldig gebruik van zwartgekleurde elementen en juist daar gaat het met de Nokia Lumia 930 fout. Een deel van de uitgeleverde toestellen geeft dit soort elementen met een paarse waas eroverheen weer.

Het probleem is niet hardwarematig, maar heeft te maken met een verkeerd gekalibreerd scherm. Gelukkig is het daardoor redelijk eenvoudig op te lossen. Gebruikers die last hebben van de paarse waas moeten het instellingenmenu met een bezoekje vereren.

Door te navigeren naar Instellingen -> Scherm en onder het kopje Kleurprofiel de knop aanpassen in te drukken komt een wizard tevoorschijn waar de kleur kan worden ingesteld. Door vervolgens de Tint van Neutraal naar groen te schuiven worden de problemen opgelost.

Microsoft heeft de problemen erkend en geeft aan dat sommige testmodellen zijn teruggeroepen en onderzoekt het probleem. Wij vermoeden dat de problemen te maken hebben met een verkeerd ingestelde robot die de kalibratie uitvoert.