1 min

Tags in dit artikel

, ,

In een nieuwe build van Windows 8.1 is het opgerakelde startmenu voor het eerste terug te vinden. Het is wel duidelijk dat de ontwikkeling aan het menu nog niet voltooid is.

In build 9788 van Windows 8.1 is het nieuwe startmenu terug te vinden. Op het moment van schrijven is deze build wel uitgelekt, maar nog niet wijdverspreid op het internet te vinden. Op het forum My Digital Life werden screenshots van deze build geplaatst, het lijkt niet om creatief Photoshopwerk te gaan, maar dat kan natuurlijk altijd het geval zijn.

Het nieuwe startmenu zal verschijnen in een update voor Windows 8.1. Of dat een kleine tussentijdse update of de update naar Windows 9 zal zijn, moeten we afwachten. Het menu combineert het bekende startmenu uit Windows 7 en eerder met elementen uit de Modern UI die Microsoft met Windows 8 introduceerde.

Het nieuwe startmenu werd eerder dit jaar voor het eerst getoond tijdens de BUILD-conferentie van Microsoft. De softwaregigant gaf destijds enkel aan dat het menu met een toekomstige update zou worden geïntroduceerd.