1 min

Tijdens de publicatie van de financiële cijfers van het afgelopen kwartaal zal Microsoft tevens bekendmaken 5 tot 10 procent van het personeelsbestand op straat te zetten. Dat wordt althans beweerd door Rick Sherlund, een analist van Nomura Securities.

Microsoft heeft naar schatting zo’n 133.000 werknemers in dienst, 5 tot 10 procent komt dus neer op 6 tot 14.000 medewerkers. Van die 133.000 mensen zouden duizenden mensen moeten vrezen voor hun baan, als we Sherlund mogen geloven. Microsoft heeft officieel niks bevestigd, maar geruchten over ontslagen zoemen al langer rond. In een brief aan werknemers gaf CEO Satya Nadella ook aan dat er "grote veranderingen" op komst zijn. Daarbij hoeft natuurlijk niet naar de ontslagen te worden verwezen.

Sherlund interpreteert de brief als volgt: "We zien Nadella’s brief aan medewerkers als een teken dat hij grote organisatorische veranderingen wil doorvoeren. Nadella wil minder verschillende lagen van management, verantwoordelijkheden verduidelijken en innovatie stimuleren." Sherlund houdt zich al jarenlang bezig met Microsoft en verwacht dat er 1 miljard dollar aan kosten kunnen worden gekort.

Microsoft wil niet reageren op de beweringen van Sherlund. Op 22 juli worden de kwartaalcijfers gepubliceerd en weten we meer.