1 min

De Chinese fabrikant Gionee lijkt het eigen record van ’s werelds dunste smartphone te gaan verbeteren. Het bedrijf bracht eerder een toestel met een dikte van 5,5 millimeter uit, daar wordt met een nieuw toestel waarschijnlijk nog een halve millimeter afgeschaafd.

Of de verbetering ook functioneel nog wat toevoegt is zeer de vraag, maar knap is het wel: de nieuwe smartphone van Gionee is zo dun als een potloodgum. Het toestel is officieel nog niet aangekondigd, maar werd ontdekt bij het Chinese overheidsorgaan Tenaa dat de smartphone gekeurd heeft.

Het toestel is ondanks de dunne behuizing toch van aardige hardware voorzien. Zo kunnen we melding maken van een 4,8 inch-scherm met 720p-resolutie, een quad-core processor, 1GB aan werkgeheugen en 16GB interne opslagcapaciteit. Tevens biedt het toestel ondersteuning voor Chinese 4G-netwerken.

De kans dat dit toestel ook in de Benelux uitkomt lijkt nihil. De Gionee eLife S5.5 -tot nu toe de dunste smartphone- is bijvoorbeeld niet hier te koop. De dunste smartphone die wij kunnen kopen is de Huawei Ascend P6 (review), met een behuizing die 6,2 millimeter dik is.