1 min

Zojuist heeft Microsoft een nieuw toestel gepresenteerd. Het gaat om de Lumia 530, een toestel dat gericht is op de onderkant van de markt. Een officiële adviesprijs is er nog niet, maar Microsoft belooft dat dit de goedkoopste Windows Phone tot nu toe zal zijn.

De Lumia 530 is volgens Microsoft de meest betaalbare Windows Phone tot op heden. Het toestel is uiteraard voorzien van Windows Phone 8.1 (review), maar bevat intern ook een quad-core Snapdragon 200-processor van Qualcomm, 512MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. Het scherm heeft een grootte van 4 inch en toont 480 bij 854 pixels.

Ook is de Lumia 530 voorzien van een 5 megapixel-camera, een flitser en front-camera zijn wel achterwege gebleven. Om de opslagcapaciteit uit te breiden is ook voorzien in een microSD-poort. De accucapaciteit bedraagt 1430 mAh en de achterkant van het toestel is verwisselbaar.

Vooralsnog is er geen adviesprijs van de Lumia 530 bekendgemaakt, ook moeten we nog afwachten wanneer het toestel precies in de winkels belandt. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in de kleuren grijs, groen, oranje en wit.