1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sinds deze week is er een officiële app van Telegram Messenger voor de iPad beschikbaar. Telegram wist begin dit jaar veel gebruikers voor zich te winnen doordat WhatsApp werd overgenomen door Facebook, wat onrust rondom privacy opleverde.

Telegram (review) sprong handig in op de overname van WhatsApp, door aandacht te leggen op de veiligheid van gebruikers. Door middel van verschillende soorten versleuteling zou communicatie via Telegram bijvoorbeeld veiliger moeten zijn. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen om hun bericht na een bepaalde periode te verwijderen van het toestel van de ontvanger. Die aanpak leverde Telegram veel nieuwe gebruikers op.

Vooralsnog was Telegram als officiële app alleen beschikbaar voor de iPhone en Android-apparaten. Wel stelt Telegram ontwikkelaars in staat om zelf een app voor het communicatienetwerk te ontwikkelen. Zo kan je ook gebruikmaken van Telegram via een Windows Phone of je gewone computer. Dat gebeurt dan wel via onofficiële apps.

Opvallend genoeg is de Telegram-app voor de iPad niet geïntegreerd in de gewone app. Apple stuurt hier bij ontwikkelaars normaliter wel op aan. De iPad-versie van Telegram is dus afzonderlijk in de App Store te vinden onder de naam Telegram HD. Telegram heeft hiermee wel een groot voordeel ten opzichte van WhatsApp, dat alleen op toestellen met een telefoonnummer gebruikt kan worden.

Telegram is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Play.