1 min

Uit de nieuwe kwartaalcijfers van Facebook blijkt dat ongeveer 30% van de leden enkel gebruikmaakt van een mobiele app om het sociale netwerk te bekijken. De teller staat inmiddels op 1,32 miljard gebruikers.

Het is nog niet zo lang geleden dat er veel onrust bij Facebook-investeerders bestond. Facebook zou niet in staat zijn om te verdienen aan mobiele platformen en met de opkomst van smartphones en tablets was dat een gigantisch probleem voor de toekomst.

Inmiddels liggen de zaken anders. De mobiele markt is inderdaad aanzienlijk gegroeid, maar Facebook weet er ook geld aan te verdienen. Dat is maar goed ook, want eenderde van de gebruikers (399 miljoen mensen) benadert het netwerk überhaupt enkel middels een mobiel apparaat.

Facebook telt inmiddels 1,32 miljard actieve gebruikers. Vergeleken met een jaar eerder is het aantal gebruikers met 14 procent toegenomen, het aantal mobiele gebruikers stijgt met 31 procent. In de Verenigde Staten spenderen gebruikers wel 40 minuten per dag op het sociale netwerk.

In het afgelopen kwartaal had Facebook een omzet van 2,91 miljard dollar. Die omzet resulteerde in 791 miljoen dollar aan winst. Een flinke stijging, want een jaar geleden wist Facebook 333 miljoen dollar binnen te harken.