1 min

De lancering van de Samsung Galaxy Alpha lijkt steeds meer te naderen. Op foto’s is het toestel dat voorzien is van een gedeeltelijk metalen behuizing goed te bekijken.

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy Alpha geen overtreffende trap voor de Galaxy S5 (review) zal worden, maar een nieuwe productlijn gaat vormen. De zijdes van het toestel zijn gemaakt van metaal, de achterkant is vrijwel zeker wel van plastic. Het toestel heeft naar verluidt de beschikking over een Exynos 5 Octa- of Snapdragon 800-chipset, ook komt er een variant met ondersteuning voor LTE-A-netwerken.

Opvallend is de schermgrootte van 4,7 inch. Samsung voorziet de meeste duurdere telefoons van schermgroottes van meer dan vijf inch. Ditmaal lijkt het Zuid-Koreaanse bedrijf meer tegemoet te komen aan mensen die dat te groot vinden. Het scherm toont een HD-resolutie, ofwel 720 bij 1280 pixels. Met die specificaties kom je uit op 312 pixels per inch.

Overige eigenschappen van de Galaxy Alpha betreffen een vingerafdrukscanner, 32GB interne opslagruimte die niet verder uit te breiden is.

Naar verwachting kondigt Samsung de Galaxy Alpha in augustus aan en is het van plan om te concurreren met Apple’s iPhone 6.