1 min

Met Skype 5.0 voor Android wordt het adressenboek van Android met de applicatie verbonden. Mensen die in je telefoon zijn opgeslagen, worden daardoor ook in Skype weergegeven indien ze over een Skype-account beschikken.

De ontwikkelaars van Skype hebben de afgelopen tijd niet bepaald stilgezeten. Begin juni ontving de iPhone-applicatie een geheel nieuw ontwerp, later die maand kreeg de Windows Phone-versie uitgebreide ondersteuning voor spraakassistent Cortana. Nu is Android aan de beurt voor een update.

In een video geeft Pierro Sierra, mobiel directeur van Skype, aan dat het best wel eens lastig kan zijn om je contactpersonen te vinden binnen hun app. In de volgende versie van Skype wordt het telefoonboek van Android gekoppeld aan Skype, nadat je telefoonnummer is geverifieerd. Nadat dit is gebeurd, komen contacten uit je telefoonboek met een Skype-account in je contactenlijst te staan. Skype checkt vervolgens op gezette tijden of er nieuwe contacten een account hebben gemaakt. De functie is ook weer uit te schakelen. Indien gebruik wordt gemaakt van een Microsoft-account kan de nieuwe functie ook het adressenboek van diensten zoals Outlook.com of Windows 8 raadplegen.

Skype belooft deze functie in de komende maanden ook naar platformen anders dan Android uit te rollen. Skype 5.0 voor Android is gratis te downloaden vanuit Google Play.