2min

De financiële topman van HTC, Chialin Chang, heeft een redelijk opmerkelijke uitspraak gedaan tegenover investeerders. HTC verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar te gaan groeien door de introductie van diverse nieuwe producten. Dat terwijl veel fabrikanten net een kwartaal met tegenvallende resultaten hebben afgesloten, alleen de Chinese fabrikanten Huawei en Lenovo lijken op dit moment te groeien.

HTC lijkt zeker van zichzelf door te stellen dat het bedrijf voor het eerst sinds jaren weer een omzetgroei zal noteren in het vierde kwartaal. HTC denkt deze omzetgroei te kunnen realiseren met een aantal nieuwe producten die binnenkort geïntroduceerd zullen worden. Of de investeerders onder de indruk zijn van deze prognose is onduidelijk, want nieuwe producten staan niet altijd garant voor groei. De koers van het aandeel HTC staat echter wel 2,64 procent in de plus.

Onder de nieuwe producten die HTC gaat lanceren om deze omzetgroei te realiseren zit in elk geval een smartwatch. Deze smartwatch ontwikkelt HTC samen met Google en zal voorzien zijn van Android Wear. Dat s zal echter niet voldoende zijn voor een omzetgroei. Waarschijnlijk lanceert HTC later deze maand ook nog een Windows Phone-variant van de HTC One M8.

Tot slot gaan er nog geruchten over een Nexus 9, een tablet met een 9 inch-scherm. HTC zou deze tablet in samenwerking met Google ontwikkelen. Als dat gerucht klopt is dat een opmerkelijke keuze van Google, aangezien HTC eigenlijk alleen smartphones maakt en er genoeg fabrikanten zijn die graag een Nexus-tablet kunnen en willen maken.

Toch is het nog maar de vraag of HTC met deze drie producten een groei kan realiseren in het vierde kwartaal. Er even vanuit gaande dat alle geruchten waar zijn. Mogelijk heeft HTC dus nog meer verrassingen in petto.