1 min

Tags in dit artikel

,

Een bezorgde Amerikaanse moeder heeft een smartphone ontwikkeld die kinderen dwingt om te reageren op bepaalde berichten. Met Ignore no More wordt een toestel desgewenst geheel geblokkeerd, totdat is gereageerd op een bericht.

Sharon Standifird was er klaar mee dat haar kinderen haar berichten en telefoontjes geheel negeerden, waardoor ze geen idee had wat ze aan het uitvreten waren. Daartoe is de app Ignore no More ontwikkeld, waarmee een smartphone vrijwel in het geheel te blokkeren is. Er kan alleen nog naar bepaalde vooraf ingestelde nummers gebeld worden.

De telefoon wordt pas weer vrijgegeven nadat een ontgrendelcode is ingevoerd, die door de ouders kan worden verstrekt. De applicatie staat surveillance op het toestel echter niet toe, waardoor de privacy van de kinderen gewaarborgd blijft.

Standifird’s zoon vond de applicatie op zich een goed idee, "maar niet voor mezelf". Zelf vindt Standifird de oplossing erg eenvoudig maar doeltreffend, omdat ze haar zoon indien nodig veel makkelijker te pakken krijgt.

Momenteel is Ignore no More alleen voor Android voor 1,49 euro beschikbaar via Google Play, er is echter ook een versie voor iOS in ontwikkeling. iOS steekt echter heel anders in elkaar dan Android, waardoor het de vraag is hoe Ignore no More hier moet functioneren.