1 min

Tags in dit artikel

, ,

Voor het eerst stelt Apple ontwikkelaars in staat om zelf een virtueel toetsenbord voor iOS-producten te ontwikkelen, een zaak die men voor Android-apparaten al langer kon bezigen. Ontwikkelaar Minuum maakt bekend bezig te zijn aan een toetsenbord waarbij de hoogte verstelbaar zal zijn.

Minuum heeft al een toetsenbord voor Android in het aanbod, iOS zal binnenkort volgen. Het toetsenbord van Minuum is speciaal omdat het in hoogte verstelbaar is, waardoor de gebruiker zelf kan kiezen hoeveel schermruimte het onderdeel in moet nemen.

In de verkleinde mode worden de knoppen samengevoegd in groepen van drie, waarbij een autocorrectiesysteem vervolgens bepaalt welke letters je bedoeld hebt wanneer je een combinatie van de knoppen hebt ingevoerd. Het is wel de vraag hoe goed applicaties werken met een dergelijk toetsenbord, omdat ontwikkelaars vaak uitgaan van een toetsenbord met een gezette grootte.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor updates over Minuum voor iOS 8. Onder dit artikel is een video van de Android-versie te zien.