1 min

Tags in dit artikel

,

Toshiba heeft tijdens de IFA in Berlijn een draadloze SSD aangekondigd, met de naam Canvio AeroMobile wireless SSD. Daarmee kunnen gebruikers als het ware in hun eigen cloudopslag voorzien.

De Canvio AeroMobile beschikt over een SSD met een capaciteit van 128GB en kan via WiFi of USB 3.0 worden verbonden met externe apparaten zoals laptops, smartphones en tablets. Daartoe is ook een app beschikbaar voor Android en iOS. Middels een SD-kaartlezer is het ook mogelijk om de Canvio AeroMobile te gebruiken als back-up voor bijvoorbeeld vakantiefoto’s.

Toshiba heeft voor de Canvio AeroMobile gekozen voor een SSD in plaats van een traditionele magnetische schijf. Dat heeft ook een goede reden: een magnetische schijf heeft draaiende onderdelen en is daardoor minder goed bestand tegen trillingen en schokken. Ook is een SSD energiezuiniger, waardoor de accu minder snel uitgeput raakt. Zo zou de Canvio AeroMobile in staat zijn om 8 uur aan HD-video te streamen.

Het snelheidsvoordeel van het SSD-medium komt niet zo zeer naar voren bij het gebruik van een WiFi-connectie. De maximale overdrachtssnelheid is dan namelijk 150 Mbps, maar via USB 3.0 loopt dit op tot 5 Gbps. Draadloos kunnen maximaal 8 apparaten tegelijk verbonden zijn.

De Toshiba Canvio AeroMobile zal vanaf eind oktober op de markt komen met een adviesprijs van 149 euro en twee jaar garantie.