1 min

Toshiba heeft op de IFA een nieuwe Chromebook uit de doeken gedaan. De laptop bevat desgewenst een Full HD-scherm en zou op een acculading 11,5 uur vooruit moeten kunnen. Ook opvallend is de aanwezigheid van speakers die door Skullcandy zijn gekalibreerd.

De Toshiba CB30-B heeft een scherm van 13,3 inch en men kan kiezen uit een HD-resolutie (1366 bij 768 pixels) met een antireflectieve laag, of een Full HD-resolutie (1920 bij 1080 pixels), waarbij Toshiba niet specificeert wat voor afwerking dan wordt geleverd. Afhankelijk van de keuze voor HD of Full HD wordt de CB30-B uitgevoerd met respectievelijk 2 of 4GB werkgeheugen.

De speakers zijn onzichtbaar in de behuizing weggewerkt en zijn in samenwerking met het audiomerk Skullcandy ontwikkeld en afgesteld. Daarmee zou de CB30-B volgens Toshiba een indrukwekkend geluid moeten produceren. Qua aansluitingen zijn er 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, HDMI, SD-kaartlezer en een audiopoort.

Het gewicht van de CB30-B bedraagt 1,35 kilogram en de accuduur kan oplopen tot wel 11,5 uur, meldt Toshiba. Dat is voornamelijk de verdienste van een energiezuinige Celeron-processor van Intel. Qua opslagruimte voorziet Toshiba lokaal in 16GB, maar Google doet daar nog eens 100GB op Google Drive bovenop.

De Toshiba CB30-B zal in het eerste kwartaal van 2015 op de markt komen. Toshiba heeft op dit moment nog geen adviesprijs bekendgemaakt.