1 min

Zoals verwacht heeft Asus de ZenWatch gepresenteerd. Het gaat om een stijlvolle smartwatch met een betaalbaar prijskaartje. Het horloge draait op Android Wear, Google’s besturingssysteem voor wearables.

De Asus ZenWatch is uitgerust met een AMOLED-scherm met een afmeting van 1,63 inch, waarop 320 bij 320 pixels worden getoond. Het scherm heeft een lichte buiging en is voorzien van Gorilla Glass 3 ter bescherming. Dankzij hoogwaardige materialen krijgt de ZenWatch een stijlvolle uitstraling.

De Qualcomm Snapdragon 400-chipset zorgt voor de nodige rekenkracht, daarin zit een quad-core processor die op 1,2 GHz tikt. Verder heeft het horloge een werkgeheugen van 512MB en interne opslagruimte bedraagt 4GB. De verbinding met een gekoppeld apparaat verloopt via bluetooth 4.0.

Asus heeft met de ZenWatch niet alleen een stijlvol horloge willen maken, maar denkt ook aan actievelingen. Zo beschikt de ZenWatch over een bewegingssensor die op negen assen kan meten, alsook een bewegingssensor en hartslagmeter. De accuduur lijkt wel een zorgenkindje, Asus houdt het met een capaciteit van 396 mAh op een gebruikstijd van "meer dan één dag".

Asus zal de ZenWatch met een adviesprijs van 199 euro uitbrengen, een precieze datum moet nog bepaald worden.