1 min

Tags in dit artikel

Streamingdienst Spotify heeft een nieuw abonnement met de naam Spotify Family geïntroduceerd. Daarmee kunnen maximaal vijf gezinsleden gebruikmaken van de dienstverlening van het muzikale bedrijf.

Als je momenteel met meerdere mensen gebruikmaakt van dezelfde betaalde account op Spotify, zal je bekend zijn met de nadelige bijkomstigheden. Start iemand anders een muzieknummer, dan wordt jouw stream prompt stopgezet. Ook worden de aanbevelingen een puinhoop, aangezien niemand dezelfde muzieksmaak heeft.

Met Spotify Family kunnen meerdere gezinsleden onder een gezamenlijk abonnement gebruikmaken van de streamingdienst. Het belangrijkste om hierbij te vermelden is dat iedereen over een eigen account beschikt. Verfijningen en aanbevelingen op basis van beluisterde nummers blijven zodoende persoonlijk.

Om gebruik te maken van Spotify Family is een hoofdaccount met Spotify Premium (9,99 euro per maand) benodigd, elke extra account kost 5 euro extra. Voor de koppeling van vier extra accounts wordt dus in totaal maandelijks 29,99 euro betaald.

Meer informatie vind je op de website van Spotify.