1 min

Op 27 oktober gaat de OnePlus One tijdelijk in de vrije verkoop. Vooralsnog was de unieke high-end smartphone met een bescheiden prijskaartje alleen te koop in combinatie met een uitnodiging.

Op maandag 27 oktober zal iedereen een64GB-versie van de OnePlus One (review) kunnen aanschaffen zonder een uitnodiging nodig te hebben. Gedurende een periode van 60 minuten wordt het systeem met uitnodigingen uitgeschakeld en kan iedereen maximaal twee exemplaren van het toestel bestellen.

Een vereiste is wel dat via PayPal betaald wordt. Om de kortdurende vrije verkoop te vieren zullen verschillende accessoires ook tijdelijk een lager prijskaartje krijgen. Zo kost de onlangs gepresenteerde speciale headset van JBL tijdelijk 21,99 euro.

De high-end smartphone is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 801-chipset met een quad-core processor die tikt op 2,5 GHz. Ook is er 3GB aan werkgeheugen en 16 of 64GB aan opslagruimte. Het scherm heeft een formaat van 5,5 inch en toont een Full HD-resolutie. De OnePlus One draait CyanogenMod 11S, een afgeleide van Android.

Geïnteresseerden kunnen op de website van OnePlus hun bestelling alvast samenstellen.