1 min

Tags in dit artikel

,

Telecomaanbieder Blyk houdt op te bestaan. Eigenaar Vodafone heeft besloten huidige abonnee’s onder te brengen op het eigen netwerk. Met Blyk konden jongeren gratis bellen en sms’en in ruil voor de weergave van advertenties.

Vodafone zal Blyk-abonnees vanaf 1 december automatisch overzetten naar Vodafone Onderling, waarmee gebruikers eveneens gratis kunnen bellen en sms’en. Met Vodafone Onderling kan gratis met andere Vodafone-klanten worden gecommuniceerd, bij Blyk geldt die beperking ook. Wanneer met externe nummers wordt gecommuniceerd geldt daar wel een vast tarief.

Als gebruikers niet akkoord wensen te gaan met de verandering, raadt Vodafone ze aan om hun tegoed op te maken en dan te stoppen met het gebruik van hun huidige nummer. Blyk is een prepaiddienst en het nummer verloopt zodoende na een half jaar, indien het niet meer gebruikt wordt.

Blyk werd in 2010 in Nederland beschikbaar gesteld, maar was geen groot succes. De telecomprovider heeft zo’n 30.000 abonnee’s en werd in 2012 overgenomen door Vodafone. Nu wordt dus besloten om Blyk niet langer voort te laten bestaan. Blyk werd als eerste in Groot-Brittannië uitgebracht, maar bestaat daar al jarenlang niet meer.