1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Honor 6X heeft een bezoekje gemaakt aan het Chinese overheidsorgaan TENAA. Uit een vermelding blijkt dat de smartphone zal beschikken over drie camera’s en een scherm van 5,5 inch.

Veel specificaties van de Honor 6X komen overeen met die van de reguliere Honor 6. Het aantal camera’s is echter opmerkelijk. Het gaat om één camera op de voorzijde en twee op de achterkant. Waarom Honor voor twee camera’s op één zijde kiest is onduidelijk, maar het is niet ongehoord. De HTC One M8 (review) beschikt bijvoorbeeld ook over zo’n opstelling en de gebruiker kan daardoor na het maken van een foto de focus aanpassen.

In tegenstelling tot de Honor 6 beschikt de Honor 6X over een schermgrootte van 5,5 inch, op het scherm wordt een Full HD-resolutie weergegeven. De Honor 6 moet het doen met een scherm van 5 inch, maar de resolutie is wel even hoog. Verder is er een octa-core processor die tikt op 1,8 GHz, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte en ondersteuning voor micro SD-kaartjes.

Honor is onderdeel van Huawei, maar wordt in Europa beschouwd als een afzonderlijk merk. Onlangs werden de Honor 6 en Honor 3C voor Europa gepresenteerd. Het is niet bekend of de Honor 6X ook hier te koop zal zijn.