1 min

Tags in dit artikel

,

Gisterenavond schudde de planeet op zijn grondvesten: WhatsApp introduceerde blauwe vinkjes om aan te geven dat een verzonden bericht gelezen is door de ontvanger. We kampen nog steeds met de naweeën van dit schokkende nieuws, maar volgens een betrouwbare bron zal de terreur binnenkort tot een einde komen.

Ilhan Pektas meldt op Twitter dat WhatsApp binnenkort de mogelijkheid zal bieden om de blauwe vinkjes desgewenst uit te schakelen. Pektas beschikte in het verleden vaak over vroege versies van nieuwe software, zijn opmerking heeft zodoende enige geloofwaardigheid.

Via de instellingen van de WhatsApp-applicatie zullen gebruikers de mogelijkheid krijgen om de functionaliteit uit te schakelen. Op die manier zal een ander niet weten wanneer zij een bericht gelezen hebben. Momenteel is het al mogelijk om aan te geven dat anderen niet mogen zien wanneer je voor het laatst online bent geweest, maar deze functie is niet gekoppeld aan de leesbevestiging.

Sommigen zullen zich afvragen waarom WhatsApp deze functie niet direct beschikbaar heeft gesteld. Dat lijkt met timing te maken te hebben. De introductie van de blauwe vinkjes was een kwestie van een aanpassing op de servers, maar voor een nieuwe schakelaar zal een update voor de app nodig zijn. Dat zijn dus twee verschillende processen die doorlopen moeten worden, WhatsApp zag schijnbaar geen kans om dit gestroomlijnd te laten verlopen.