1 min

Tags in dit artikel

,

Het bedrijf 1964ADEL biedt via Kickstarter een nieuw type in-ear oortjes aan die naar eigen zeggen geen gehoorschade veroorzaken. Er zijn verschillende uitvoeringen van de oortjes beschikbaar, bedoeld voor verschillende types gebruikers.

In-ear oortjes en hard geluid in het algemeen kunnen gehoorschade veroorzaken doordat het trommelvlies onderworpen wordt aan (langdurige) overstimulans. Kort samengevat biedt 1964ADEL oortjes met een kunstmatig trommelvlies aan. Dit kunstmatige trommelvlies is bedoeld om overstimulans waar te nemen en op te vangen, daardoor blijft de druk op het werkelijke trommelvlies binnen de perken en wordt gehoorschade voorkomen.

Het Kickstarter-project loopt inmiddels al enige tijd en het doel van 200.000 dollar is al behaald. Momenteel staat de teller op een slordige 250.000 dollar, met nog meer dan een maand te gaan. Geïnteresseerden kunnen uit maar liefst 24 opties van donatie kiezen, variërend tussen 1 en 1600 dollar. Bij donaties vanaf 100 dollar krijgt men de beschikking over in-ears die voorzien zijn van het kunstmatige trommelvlies, de allerduurste versies worden compleet op maat gemaakt.

Geïnteresseerden kunnen een donatie doen via de website van Kickstarter.