1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het zal binnenkort mogelijk zijn om via Google Now je Nest-thermostaat op afstand te besturen. De functie lijkt inmiddels al geïntegreerd te zijn, maar nog niet operationeel te zijn.

Vertel je Google Now met je stem dat Nest je huis op een bepaald aantal graden moet warm stoken, dan zal dat in de toekomst ook werkelijk gebeuren. Nu word je nog getrakteerd op een foutmelding wanneer je vervolgens via Google probeert in te loggen op een scherm dat dan verschijnt. Google moet de functie dus nog activeren.

Droid Life ontdekte dat het inspreken van een commando voor Nest in Google Now inmiddels een reactie oplevert. Nest is in staat om te leren van de gebruiker, door patronen in de aankomst- en vertrektijden te herkennen en aan de hand daarvan te bepalen wanneer het huis verwarmd moet worden en kan afkoelen. Dankzij integratie van Google Now zou het in theorie mogelijk moeten worden om te bepalen wanneer de eigenaar op huis aan gaat, om daarop te anticiperen.

Google is sinds begin dit jaar eigenaar van Nest Labs. Het bedrijf werd overgenomen voor 3,2 miljard dollar.

Update (16-12)
Ten tijden van publicatie was deze functie nog niet actief, inmiddels is dat wel het geval. Om Google Now te gebruiken voor de aansturing van de Nest-thermostaat dien je je te verifiëren in de Google-app. De functie werd zowel in Android als iOS.