1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het zogeheten app-gap tussen Windows Phone en andere mobiele platformen wordt deze week weer een stukje kleiner. De populaire clouddienst Dropbox heeft zoals in 2014 beloofd werd een applicatie voor Microsoft’s platform uitgebracht. Ook mensen met een Windows-tablet krijgen de beschikking over de app.

In vergelijking met Android en iOS heeft Windows Phone nog beduidend minder applicaties, maar de meest belangrijke diensten -afgezien van het scala aan diensten van Google- zijn doorgaans wel beschikbaar. Deze week brengt Dropbox zoals eerder beloofd een applicatie voor Windows Phone uit, waardoor het gat tussen de mobiele platformen weer een stukje wordt opgevuld.

Met Dropbox voor Windows Phone kunnen gebruikers automatisch hun foto’s in hun account opslaan, favoriete bestanden offline beschikbaar maken en natuurlijk bestanden beheren. Mensen die meerdere accounts bij de dienst hebben kunnen daar in de app ook makkelijk tussen wisselen. Een unieke functie voor Windows Phone is dat gebruikers ook mappen als snelkoppeling op het hoofdscherm van het besturingssysteem kunnen plaatsen.

Dropbox voor Windows Phone en tablets is gratis te downloaden vanuit de Windows Store.