1 min

Tags in dit artikel

, ,

In 2014 heeft Spotify de mogelijkheid om previews van muzieknummers te beluisteren verwijderd. De streamingdienst trapt 2015 af met een nieuwe dienst genaamd Touch Preview, waarmee het ontdekken van muziek vereenvoudigd moet worden.

Touch Preview is voor de gebruiker in feite slechts een kleine aanpassing, door met je vinger een muzieknummer, album, artiest of afspeellijst in te drukken wordt een preview van een halve minuut afgespeeld. Wanneer je de preview hebt geactiveerd, kan je met je vinger omhoog of omlaag vegen om je door een lijst of grid met andere previews te bewegen.

Als een preview je bevalt, kan je bij de lijstweergave naar links vegen om het nummer op te slaan. Met een veeg naar rechts wordt het nummer toegevoegd aan een wachtrij met af te spelen nummers. Was je naar een nummer aan het luisteren voordat je Touch Preview activeerde, dan wordt dat nummer na het eindigen van de preview weer verder gespeeld.

Door deze nieuwe functie wordt het ontdekken van nieuwe muziek eenvoudiger en naadloos gemaakt. Je krijgt snel een indruk van een muzieknummer en kunt er relatief snel doorheen bewegen. Na het verwijderen van de previews moesten gebruikers muzieknummers starten en de indicator een stuk verslepen om een indruk van het nummer te krijgen. Dat is dus niet meer nodig.

Touch Preview zal vanaf vandaag beschikbaar komen voor gebruikers van iOS. Andere platformen zullen binnenkort volgen.