1 min

Gisteren vond weer de maandelijkse patch tuesday van Microsoft plaats en het bedrijf heeft in totaal 14 beveiligingsupdates uitgebracht waarvan er maar liefst 12 voor Windows zijn. Van deze 14 updates hebben er vijf het label kritiek gekregen, vier daarvan zijn er voor Windows en eentje voor Office.

Van de 14 uitgebrachte updates zijn er vijf kritiek en negen als belangrijk gelabeld. Een update dicht maar liefst 12 zwakke plekken in Internet Explorer waarvan er pas slechts twee bekend waren gemaakt. De overige updates hebben voornamelijk betrekking op zaken binnen Windows. Zo was het verbinding maken met een extern bureaublad gevoelig voor een DDOS-aaanval.

Ook wordt de Flashspeler binnen Internet Explorer 11 voorzien van een update, daar zat ongetwijfeld ook een beveiligingslek in, maar dat zal later bekendgemaakt worden door Adobe, de maker van de Flashspeler.

Microsoft heeft deze keer alle door Google Project Zero aangeleverde problemen op tijd weggewerkt want Google is nog niet overgegaan tot publicatie, iets wat de vorige keer de gemoederen hoog deed oplopen. Inmiddels heeft Google aangegeven iets coulanter om te zullen gaan als ontwikkelaars iets meer tijd nodig hebben, maar de standaard regel blijft publicatie na 90 dagen.