2min

Er is een codenaam bekend geworden van een volgend Windows-project en dat is "Redstone". Wat Redstone precies is weten we op dit moment nog niet. Vorige codenamen waren Blue en Treshold, Blue werd uiteindelijk Windows 8.1 en Treshold is Windows 10.

Waarschijnlijk is Redstone de eerste grote update voor Windows 10. Microsoft heeft aangegeven dat het sneller met grote updates wil komen dan voorheen. Voorheen verscheen er elke drie jaar een nieuwe Windows-versie en tussentijds gebeurde er naast een Service Pack vrij weinig. Het lijkt erop dat Microsoft nu elk jaar een flinke update wil gaan uitbrengen. Daarom ligt het voor de hand dat Redstone de eerste grote update is voor Windows 10, waarschijnlijk wordt Redstone uiteindelijk Windows 10.1.

Waarschijnlijk moeten we niet al te hoge verwachtingen hebben van Redstone, aangezien de grootste Windows-update van de afgelopen jaren deze zomer gaat plaatsvinden met de introductie van Windows 10. Redstone zal dan waarschijnlijk meer een verbetering zijn van Windows 10, waarbij grote bugs worden verholpen en kritiek van gebruikers wordt opgepikt. Mogelijk zal Cortana worden uitgebreid met wat extra talen en dergelijke.

Het zou ook zomaar kunnen zijn dat we er compleet naast zitten en dat Redstone de codenaam is voor een anders product, bijvoorbeeld een nieuwe versie van Windows Server. In 2016 komt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe versie uit van Windows Server.

Op dit moment is de informatie rond Redstone nog schaars en zolang Microsoft er nog niets over kwijt wil blijven we nog even speculeren. Het bedrijf lijkt in elk geval al druk bezig met de planning na de lancering van Windows 10. Eerder vandaag werd bekend dat Windows 7 en Windows 8.1 worden voorbereidt voor de update naar Windows 10.

Lees ook onze laatste review van Windows 10.