2min

Microsoft zal in december pas beginnen met de uitrol van Windows 10 Mobile voor oude Lumia’s. Eerder werd verwacht dat Microsoft dit al in oktober of november zou doen, maar kennelijk heeft het bedrijf hier meer tijd voor nodig. De nieuwe Lumia’s met Windows 10 Mobile verschijnen al in oktober in de Verenigde Staten, in Nederland en België zijn we in november aan de beurt.

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows 10 Mobile breed beschikbaar komt voor oude Lumia’s, vrijwel alle Windows Phone-toestellen kunnen straks upgraden naar Windows 10 Mobile. Het enige wat nodig is, is 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit, op enkele modellen na voldoen de meeste Lumia’s aan deze vereiste hardware.

Doordat Microsoft in staat is om zoveel toestellen te upgraden naar Windows 10 Mobile hoeft het niet helemaal opnieuw te beginnen met zijn mobiele besturingssysteem. Op dit moment kan Windows 10 Mobile al wel getest worden op oude Lumia’s maar helemaal vlekkeloos werkt dat nog niet, het gaat daarbij echt om testversies.

Het meest unieke aan Windows 10 Mobile is Continuum, het is straks mogelijk om een toetsenbord, muis en monitor aan te sluiten op sommige krachtige Windows 10 Mobile-smartphones en daarmee je smartphone om te toveren in een pc. De Office-Suite van Microsoft die gratis wordt meegeleverd op de toestellen zal dan ook gewoon opschalen tot een volledige werkende Office-versie, waarmee je gewoon documenten en presentaties kan aanpassen.

Microsoft is weliswaar een kleine speler om de mobiele markt, maar het heeft wel één hele goede unieke feature met Continuum die veel gebruikers, voornamelijk zakelijke gebruikers, zal aanspreken.

De Lumia 950 en Lumia 950 XL verschijnen wel al in november met Continuum.