1 min

Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat Nvidia inbreuk maakt op drie patenten van Samsung. Met de overwinning is Samsung een stap dichterbij een importverbod in de VS van producten die de patenten schenden.

Mocht het tot een importverbod in de Verenigde Staten komen, dan is de Nvidia Shield-tablet daar het grootste slachtoffer van. Goed nieuws voor Nvidia is echter dat één van de patenten over iets meer dan een jaar afloopt, terwijl het importverbod pas over een jaar in het leven kan worden geroepen.

Het botert al langere tijd niet meer tussen Nvidia en Samsung. De negatieve verstandhouding werd medio 2014 wereldkundig toen Nvidia besloot om een rechtszaak tegen Samsung en andere partijen aan te spannen. Daarbij werd een importverbod voor Galaxy-toestellen geëist. Zover is het echter nooit gekomen, de rechter in die zaak bepaalde dat er op twee patenten geen inbreuk werd gemaakt en verklaarde een derde ongeldig.

Nu lijkt Nvidia echter zelf op de blaren te moeten zitten. De rechtszaak waarin Samsung nu zegeviert was namelijk een tegenreactie. Nvidia heeft wel aangegeven dat er hoger beroep zal worden aangetekend.