2min

Dell voegt een nieuwe beveiligingslaag toe aan zijn zakelijke laptops. Met de Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise wordt ook de BIOS van het systeem gecontroleerd en vergeleken met een image in de cloud. Daarnaast is de technologie van Cylance voor geavanceerde bescherming ook geïntegreerd in dit beveiligingspakket.

Dell probeert met zijn nieuwe beveiligingsoplossing zijn zakelijke systemen weer net een stapje veiliger te maken dan de concurrentie. Dell gebruikt de technologie van Cylance om de systemen een actieve bescherming te bieden tegen malware en advanced persistent threats. Cylance gebruikt een vorm van kunstmatige intelligentie en machinelearning om deze bescherming te bieden.

Daaronder valt onder andere POST-BOOT BIOS-verificatie, waarbij binnen een beveiligde cloudomgeving een image van de BIOS wordt vergeleken met die van de officiele BIOS van het Dell BIOS-lab. Doordat de test daadwerkelijk plaatsvindt in de cloud en niet op een mogelijk geïnfecteerd systeem kunnen gebruikers er zeker van zijn dat de test niet wordt gemanipuleerd.

Om gebruik te maken van deze beveiliging moeten bedrijven bij het bestellen van de nieuwe zakelijke laptops een licentie nemen op de Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise. Deze is beschikbaar bij alle zakelijke laptops die voorzien zijn van een zesde generatie Intel Core-processor (Skylake).

De technologie van Cylance wordt alleen door Dell toegepast in Endpoint Security en legt de beveiligingslat weer een stuk hoger volgens het bedrijf. De technologie van Cylance is in staat om 99 procent van alle malware en advanced persistent threats een halt toe te roepen, aldus Dell.